Bajnoki címek, érmek, meglepetések
 

Bajnoki címek, érmek, meglepetések

2021.03.01. 14:43

Bajnoki címet nyert Mohai Regina 400 méteren, Blaumann Marcell 200 méteren, a lányok 4x200 méteres, Grubits Liliána, Mészáros Luca, Bodnár Lili és Ritter Lola összeállításban. Az aranyak mellett 5 ezüst és 2 bronzérem is született, még néhány kizárás...

A téli szezon legnépesebb bajnoksága, az U20-as és az U18-as korosztályok zárt kapus megmérettetése zajlott zárt kapuk mögött Budapesten, a BOK csarnokban. Esélyesként várta a nők 400 méteres sprintfutását az U20-asok mezőnyében Mohai Regina. Meglepetést a versenyben szerencsére csak az elért időeredmény hozott. Varga Tamás válogatott sprintere 55.75-ös kiváló időnél állította meg az órát, ami nagy egyéni rekord a számára.

Blaumann Marcell 200 méteren vágtázott olyat, mint korábban soha. 22.54-es idejével, ugyan csak egyetlen századmásodperccel, de sikerült megvédenie bajnoki címét. Az ARAK 4x200 méteres lány váltóját már megszorítani sem tudták. A startoló Grubits Liliána már elsőnek adta a botot. Az előnyt folyamatosan növelte először Mészáros Luca, utána Bodnár Lili, végül Ritter Lola magabiztos előnnyel egyértelműsítette, nincs jobb a fehérvári lányoknál! Hiába verte meg egy másodperccel a mezőnyt Mohai Regina 200 méteren is, sajnos vonalra lépés miatt nem vehette át az aranyat, kizárásra került. A 60 méteres gátfutásban megszerzett ezüstéremmel próbált vigasztalódni, a 400 gáton nemzetközi babérokra törő tehetség. Két érmet nyert Aubermann Olívia is. Először hármasugrásban repült a 11.68 métert jelentő egyéni csúcsig, majd távolugrásban is remekelt. Az 537 centiméter pont annyi, mint a korábbi egyéni legjobbja. Mindkét számban a dobogó középső fokára állhatott mosolyogva Tölgyesi Előd üdvöskéje. Gimesi Kata a 60 méteres síkfutás döntőjébe 7.87-es egyéni csúccsal, futamgyőzelemmel került be. A fináléban a befutást csak a célfotó tudta eldönteni, Gimesi javára. Az ő nyakába került az ezüstérem, míg az egy századdal lemaradtak kerültek a harmadik és negyedik helyre besorolásra.

A fiúk 4x200 méteres váltója is második helyen végzett. Csornai János, Lakatos András, Kovács Bence és Bolla Gergő kvartettje lett ezüstérmes. Bolla Gergő távolugrásban is érmet nyert. Jó előjel volt a 60 méteren elért egyéni csúcs, amivel a "B" döntőben lett harmadik. Végül ezen a helyen zárt távolugrásban is, de ez már élete első egyéni dobogóját és bronzérmet jelentette számára. Mészáros Balázs 200 méteres teljesítménye, a 23.01-es idő önmagában is ragyogó eredmény és egyéni csúcs. A szerencse is végül mellé szegődött, hiszen ezzel az idővel bronzérmet nyerhetett.
Ötödik helyet többen is szereztek. Lakatos András kettőt is, hiszen a távolugrásban és a 60 méteres gátfutás döntőjében ezen a helyen zárt. A nők távolugrásában Gimesi Kata, a fiataloknál pedig az egyéni csúcsot elért Bodnár Lili is ötödik helyen végzett. Mészáros Luca a 60 sprint döntőjében lett ötödik, Ritter Lola pedig hatodik. Az egykörös sprintben Kovács Bence is az előkelő hatodik helyet csípte el. Csornai János eredményét, vonalra lépés miatt törölték. A fiúk 60 méteres döntőjében holtverseny alakult ki, amit a célfotó sem tudott eldönteni, így Csornai legalább a sprint döntőben hetedik. Magasugrásban Bodnár Lili is hetedikként zárt, akárcsak Gombolai Nóra a 60 gát döntőjében, valamint Blaumann Marcell 400 méteren. Egyéni csúcsokat ugrott Grabecz Hanna is, amivel a hármasugrásban a hetedik, távolugrásban a kilencedik lett. 200 méteren kilencedik az idősebbeknél Gombolai Nóra, a fiataloknál Ritter Lola is, mögötte a társai, Grubits Liliána és Mészáros Luca végeztek. Dobák Panna 400 méteren szintén a kizárás sorsára jutott, de 800 méteren a tizedikként zárt. Gombolai Nóra és Mészáros Balázs is tizenkettedik lett 400, valamint Grubits Liliána is a 60 méteren.

A fényesen csillogó érmek és számtalan szép helyezések kellemes, a sok kizárás kellemetlen meglepetést a két korosztály különben színvonalas bajnokságán.

fotó: Ambrus László