Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Bajnoki címek a versenyszezont záró Összetett Bajnokságon

2019.09.23. 19:59

Sikerekkel zártuk hazai környezetben a pályabajnoki szezont. Az újoncok, serdülők és Ifjúságiak Összetett Bajnokságán aranyérmet nyert az 13 éveseknél Trenka Ádám négypróbában. Az ifjúsági fiúk, Muszka-Kalló Péter, Csetényi Zsolt és Lakatos András alkotta nyolcpróba csapata sem talált legyőzőre!

Két napon keresztül a fehérvári Regionális Atlétikai Központban versengtek az ország legjobb 13-17 éves atlétái az összetett bajnoki címek megszerzéséért. A vendéglátó ARAK-osok két bajnoki aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzot nyertek. A 13 éves fiúknál Trenka Ádám a négypróba "B" versenyszámban, 2164 ponttos egyéni csúccsal, magabiztosan lett bajnok. Babos Rita tanítványa a csapattal is dobogóra állt. Kerék Patrikkal, Kukucska Zoltánnal, Bolla Dániellel, Kertész Tordával a csapatok versenyében bronzérmet szerzett. Szintén harmadik lett a legfiatalabb lányok küzdelmeiben Langmár Kata egyéniben és csapatban egyaránt. Mellé állhatott a dobogóra Czifra Lilla, Molnár Boglárka, és Aubermann Dóra. A serdülő fiúk remek egyéni eredményeket értek el. Blaumann Marcell a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát, aminek köszönhetően csapatban Nagy Dáviddal, Tatai Zalánnal és Mészáros Balázzsal kiegészülve ezüstérmesek lettek. A lányok hasonló korú csapata éppen leszorult a dobogóról, negyedik, a második számú ARAK-os csapat pedig nyolcadik lett. A sikeres hétvége zárásaként az ifjúsági fiúk feltették a pontot az i-re. Muszka-Kalló Péter, Csetényi Zsolt és Lakatos András nyolcpróba csapata a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Az FTC-vel végig szoros verseny utolsó, záró számát, az 1500 méteres futást követően sikerült a bravúr!

Az ARAK Up. Akadémia további két bajnoki címmel, a 2019-es esztendőben már a 44. aranyéremmel büszkélkedhet, és zárhatja a szezont.