Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Az újoncok bajnokságával elrajtolt az atléták fedett pályás idénye

2019.01.28. 09:17

A 13 évesek bajnokságával elkezdődött a fedett pályás atlétikai versenyidény. Az ARAK újoncai Trenka Ádám vezetésével 3 arany 2 ezüst és 1 bronzéremmel tértek haza az első országos bajnokságukról.

A legfiatalabb versenyző korosztály kétnapos versenyén Trenka Ádám előbb 300m-en majd távolugrásban győzött. Babos Rita tanítványa 60m-en szoros versenyben a 2. helyen végzett, ezzel a legeredményesebb fiú versenyző lett korosztályában.

A harmadik arany Kerék Patrik nyakába került: Zöllei Anett tanítványa magabiztosan utasította maga mögé a rúdugró mezőnyt.

Langmár Kata az újonc örökranglista legjobb eredményét érte el ötösugrásban. Ez sem volt elég a győzelemhez: a holtversenyt a második legnagyobb ugrás döntötte el, így Borsányi Zoltán tanítványa második helyen zárt.

A bronzérmet a Szabó Flóra, Füki Anna, Bartha Sára és Langmár Kata alkotta leány 4×200-as váltó szerezte meg a kétnapos verseny utolsó versenyszámában.

A dobogóról kevéssel maradt csak le az ARAK fiú 4×200-as váltója (Kertész Torda, Kerék Patrik, Kovács Zsombor, Szabó Huba) illetve szintén negyedik helyen végzett Gál Zoltán rúdugrásban. 6. lett Langmár Kata távolugrásban és Kerék Patrik 60m gátfutásban. Szintén 60m gáton lett 7. Gál Zoltán, míg a leányok rúdugró mezőnyében Zimmermann Lili a 8. helyen fejezte be a versenyt.