Az U14 és U16-os atléták többpróba Bajnokságával zárult a fedett pályás szezon
 

Az U14 és U16-os atléták többpróba Bajnokságával zárult a fedett pályás szezon

2021.03.29. 13:40

Hosszú, de sikeres téli időszakot tudhatnak maguk mögött az ARAK atlétái. A koronavírus járvány miatt mind a felkészülés, mind a versenyzés rendhagyó volt számukra. A március utolsó hétvégéjére halasztott fedett pályás szezonzáróról Langmár Zsófia aranyéremmel, Trenka Ádám ezüsttel tért haza.

A legfiatalabbak összetett országos bajnokságát alaposan újragondolták a honi Atlétikai Szövetség vezetői. A 12-13 évesek számára egyéni bajnokság helyett összetett versenyszám kombinációkat jelöltek ki. A négy közül a legnépszerűbb az "A" változat (60m, távolugrás, súlylökés, 300m) volt. Langmár Zsófia 2196 pontot gyűjtött, így Babos Rita tanítványa élete első Országos Bajnokságán holtversenyben a dobogó legfelső fokára állhatott fel.
Skoumal Zalán a “B" változatban (60m, magasugrás, súlylökés, 1000m) próbált szerencsét. Bátor versenyzéssel kevéssel maradt csak le a dobogóról, a 4. helyen zárt. Fliszár Levente az "A" változatban 6., Kertész Kálmán 8. lett.

A serdülő (U16) fiú ötpróba dobogójának 2. fokára Trenka Ádám állhatott fel. Olasz Tamás versenyzője végig szorosan az élmezőnyeben szerepelt, végül a kétnapos versenyről nagy hajrában ezüstéremmel a nyakában tért haza.
Ugyanebben a versenyszámban Kerék Patrik az 5., Balázsik Dávid a 7. helyen végzett.