Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Az Ifjúsági Olimpián Takács Boglárka szenzációs futással negyedik 100 méteren

2018.10.16. 09:22

Az Ifjúsági Olimpia hétfői versenynapján folytatódott az ARAK-osok kiváló szereplése. Takács Boglárka, az Ifjúsági EB-n szerzett ezüstérme után a világ atlétikai színpadán is maradandót alkotott. A második futás alkalmával elért 11.45-ös, fantasztikus eredménnyel negyedik helyen ért célba.

Varga Tamás tanítványa nagyon várta már a döntőt. A első, ellenszeles futáskor elért 12.08-on mindenképpen javítani szeretett volna. A 11.75-ös országos csúccsal rendelkező Takács a hármas pályán startolhatott. A rajt után a későbbi dobogósok jobban kaptak lábra. A táv második felére újított a fehérvári vágtázó, és elképesztő, 11.45-ös idővel ért célba. Ugyan a megengedettnél nagyobb hátszél miatt az országos csúcs hitelesítése elmaradt, de vitán felül áll, hogy szél nélkül is jobb eredményt ért volna el a régi rekordjánál. A dobogóra 3, nem európai versenyző állhatott!
Mindkét ARAK atléta, Endrész Klaudia és Takács Boglárka is eddigi csúcsteljesítményét, a megszokottól eltérő időpontban rendezett világeseményen hozta. Felülmúlták önmagukat, legyőzték korábban őket legyőző ellenfeleiket! Bár pályafutásuk elején járnak, a képességek és a csillogtatott versenyzői erények további sikerek zálogát jelentik.