Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

Az ifjúsági bajnokság csillaga négy aranyéremmel Mohai Regina

2020.08.24. 12:15

A debreceni Atlétikai Ifjúsági Országos Bajnokságon öt első helyett szerzett az ARAK Up. Akadémia. Négy bajnoki címmel gazdagodott Mohai Regina. A fehérvári alakulat összesen 11 érmet szerzett.

Az egykörös táv egyeduralkodójává vált Varga Tamás tanítványa. Mohai Regina első napi 400 síkon elért 57.25-ös egyéni csúcsát követően másnap, a 400 gáton is élete legjobbjával, 60.24-el nyert. Ráadásként mindkét "aranyos" váltóban, a 4x100 és a 4x400 méteres stafétában is elévülhetetlen érdemei voltak.

A váltók tagjai egyéniben is remekeltek. Gombolai Nóra 400 gáton bronzérmet nyert, Szabó Gréta távolugrásban szintén harmadik lett. A rendkívül szoros ugrószám versenyében, azonos eredménnyel lett negyedik Gimesi Kata. Még az ötödik helyezett is 526 cm-t ugrott. A hosszabbik váltószámban Gombolai Nóra, Szabó Gréta és Mohai Regina mellé Dobák Panna vált nyerő emberré. A fiúk váltói is halmozták az érmeket. A rövidebbik távon a Csornai János, Tatai Zalán, Kovács Bence, Blaumann Marcell alkotta kvartett érte elsőként a célba. 4x400-on Bolla Gergő, Lakatos András, Nagy Dávid és Blaumann Marcell összetételű csapat bronzérmet nyert. A négy váltó versenyszámból háromban ARAK győzelem született, és a negyedik is dobogós lett! A sprinterek versenyében Csornai János 100 méteren 11.08-as egyéni csúccsal nyerte a fehérváriak ötödik bronzérmét. Tatai Zalán negyedik, 200 méteren Csornai ötödikként futott át a célvonalon.

 
Az ügyességi számok legeredményesebbje Zimmermann Lili. Az ifjúsági válogatott dobója először kalapácsvetésben 59.88-al nyert ezüstérmet, amit a súlylökésben szerezett harmadik helyével tett teljessé Molnár-Lévai Dóra nehézatlétája. A diszkoszvetésben a nyolcadik helyen zárt. Távolugrásban az azonos eredménnyel a harmadik és negyedik helyen lévő Szabó és Gimesi mellett Aubermann Olívia egyéni csúccsal kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a hetedik helyen zárt. Hármasugrásban is legjobbját ugorva szintén hetedik. A fiúknál Bolla Gergő vitézkedett távolugrásba, 621 cm-es teljesítménnyel lett hatodik. A gátasok között Lakatos András szerepelt a legjobban. A döntőben először teljesítette 15 másodpercen belül a 110 gátat, 14.93-al hatodik. Blaumann Marcell a rövid gáton is, 400 gáton is hetedik lett.