Az atlétikai VB-n Szabó Dániel a 13. helyen zárt a 4x100 méteres váltóval
 

Az atlétikai VB-n Szabó Dániel a 13. helyen zárt a 4x100 méteres váltóval

2023.08.29. 10:35

Minden várakozást felülmúlt a hazai Atlétikai Világbajnokságon szereplő magyar csapat szereplése. Az ARAK sprintere méltón képviselte városunkat, egyesületünket!

Tölgyesi Balázs és Korányi Balázs után Szabó Dániel neve szerepel azon a veretes listán, akik az ARAK színeiben részt vettek szabadtéri világbajnokságon. A középtávfutók 1997-ben Athénben és 1999-ben Sevillában vitték városunk jó hírét.

24 év elteltével Szabó Dániel a 4x100 méteres váltó harmadik tagjaként vágtázott a magyar fővárosban telt ház előtt a Nemzeti Atlétikai Központban. Az Illovszky Dominik, Boros Bence, Szabó Dániel, Pap Márk alkotta kvartett az első futamban olyan sztárokkal tűzdelt nemzeti váltókkal szerepelt, mint például az USA, Jamaica. A hatodik helyen célba érő csapatunk 39.55-öt teljesített, aminél jobbat az elmúlt 15 évben nem sikerült elérni! A döntőbe jutáshoz 38.19 kellett volna. Az európai együtteseket figyelembe véve, csak négy csapatnak sikerült Szabóékat felülmúlni! A döntőt USA nyerte Olaszország és Jamaica előtt, Magyarország a 13. helyen végzett!
A világbajnokságon szereplő magyar csapatban Dani mellett olyanok is bekerültek, akik Székesfehérváron az ARAK-ban nevelkedtek. Büszkék vagyunk Takács Boglárka 100 méteren, 200 méteren és a 4x100 méteres váltóban nyújtott teljesítményére, valamint Mohai Regina 4x400 méteres csapattagságához!

Gratulálunk nekik és felkészítő nevelő edzőjüknek, Varga Tamásnak!

Fotók: Ambrus László