Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

A Pannon Duóval nyertük a CSB elődöntőt

2019.05.13. 15:43

A nyugati országrész elődöntőjében az ARAK a tatabányai TSC-Geotech-kel közös, Pannon Duó csapata 370,5 ponttal az eddigi legsikeresebb szereplést produkálta. Mátó Sára országos csúccsal kezdte a szezont.

A tavalyi elődöntő második helyezése után sikerült a bravúr, a Pannon Duó csapatának sikerült maga mögé utasítania az MTK - UTE, valamint a szombathelyiek és a győriek SavArra nevű alakulatát. Az 50 rajthoz állásból, a 40 legjobb egyéni eredmény után járó helyezési és az abszolút eredménnyel szerezhető bónusz pontokat tekintve, igen szoros lett a végeredmény. A tavalyi győztes budapestieket 11,5 ponttal, a félig hazai SavArrát már megnyugtató előnnyel, 47,5 ponttal múlta felül a fehérvári és tatabányai egység.
Az egyéni eredmények közül több, nem csak hazai szinten figyelemre méltó teljesítmény is született. Mátó Sára idei első szabadtéri fellépésén rögtön 57,72 százados junior országos rekorddal lepte meg nem csak magát. Az ideje nem csak idei európai ranglista vezető eredmény, hanem negyedik a világranglistán is a korosztályában. 57,83-al a korábbi csúcsot is ő tartotta, melyet tavaly az U20-as világbajnokság középdöntőjében ért el.

A második legtöbb pontot Pásztor Bence szerezte, aki 71,39 méterre repítette utolsóra a kalapácsot. A versenyszámát megnyerve sokat tett hozzá a végső győzelemhez Szabó Dániel 100 méteren, a Gimesi Kata-Takács Boglárka-Zsiga Mónika-Endrész Klaudia alkotta női, a Csornai János-Szabó Dániel-Gerics Roland-Fedor Benjamin összeállítású férfi 4x100 méteres váltó, valamint a Zsiga Mónika-Mohai Regina-Enesei Rita-Mátó Sára női 4x400 méteres váltó. Második lett Endrész Klaudia távolugrásban, 6,09 méteres teljesítménnyel. Harmadikként zárt Takács Boglárka mindkét sprint számban, Csókás Nikolasz 400 méteres gátfutásban, valamint Mátó Sára 800 méteren.
További értékes helyezések nélkül nem lett volna sikeres a csapat, amihez az ARAK részéről egyéni csúcsokkal hozzájárult még Mohai Regina, Thardy-Veress Vajk, valamint Várnagy Dorka, Simon Viktória, Brandl Lilla, Ozváry Balázs, Lakatos András, Zöllei Anett, Gombolai Nóra, Gollnhofer Adrienn, Jahola Péter, Leposa Dávid.

A legjobb hat nyugati és keleti csapat részvételével a döntő Székesfehérváron lesz szeptember 7-8-án.