Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

4 arany és 1 bronz éremmel indult az ARAK fedett pályás szezonja

2020.02.03. 18:27

Február első hétvégéjén az újoncok seregszemléjével elindult a honi atlétikai fedett pályás bajnokságok sora. A legfiatalabb korosztály tagjai először csillogtathatták meg tehetségüket. 4 arany és 1 bronzéremmel a legeredményesebb a fehérvári ARAK Utánpótlás Akadémia lett.

Bese Mirtill mesterhármast ért el a bajnokságon: 60m gátfutásban, 300m-en és 600m-en sem talált legyőzőre, így Borsányi Zoltán tanítványa a korosztály legeredményesebb versenyzője lett. A fiúk 4×200m-es váltója is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel: a Varga Botond, Tatai Bulcsú, Tóbiás Olivér, Ódor Balázs négyes magabiztosan győzött. Balázsik Dávidot nem kísérte a célig a szerencse: 300-en az utolsó métereken elesett. Felkelt, és harmadik helyen ért célba, így Babos Rita tanítványának a bronzérem nyújtott csekély vigaszt.

Egyetlen cm hiányzott távolugrásban Ódor Balázs bronzérméhez, valamint a leányok 4×200 m-es váltója is csak kevéssel csúszott le a dobogóról. Pintér Petra, Nagy Sára, Benyovszki Bori és Szabó Borka végül a 4. helyen ért célba. 60m-en Tatai Bulcsú 6., Nagy Sára távolugrásban a 7. helyen fejezte be élete első országos bajnokságát.