Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

25 csapat szoros versenye a SPORT XXI. versenyen

2018.05.25. 11:19

U11-es korcsoportban arany és bronz, az U13-asban ezüst és bronzérmet nyertünk a SPORT XXI. alapprogram Közép-Dunántúli versenyének első pályaversenyén.

Igazán szoros és izgalmas küzdelmeket hozott a Sport XXI. alapprogram első pályaversenye. Az 9-10 éveseknél 11 csapat indult. 3-t az SVSE, 2-t a VEDAC, 1-et a biatorbágyi VIADUKT SE és 5-öt a  vendéglátó ARAK Up. Akadémia állított rajthoz. A hét versenyszámot a fiatalok nagy élvezettel és odaadással csinálták végig. A váltófutásokban, ugrásokban és a kislabdahajításban szerepeltek nagy jártassággal a gyermekek. A végső sorrendben az ARAK világoskék jelzőmezes 8 fős csapata gyűjtötte a legtöbb pontot az SVSE "A" és az ARAK narancssárga egységeit megelőzve.
Az U13-as korcsoportban 14 csapat rajtolt. Az egyéni teljesítményeket jobban preferáló versenyben mind a 112 atléta palánta ugrott hármast és dobott kislabdát. A 60 gát, a magasugrás és a 2000 méteres síkfutás is népszerű volt, de kalapácsot is dobott 11 gyermek. Bár nem egyéni verseny volt, az egyéni eredményeket is lehetőség nyílik összehasonlítani. A lányoknál Langmár Kata 77, a fiúknál Kerék Patrik 73 pontja lett a legmagasabb egyéni pontszám. Mindketten az ARAK Up. Akadémia atlétái. A csapatok versenyét ettől függetlenül az SVSE "A" csapata szerezte meg, 2 ponttal megelőzve az ARAK sötétkék és 34 ponttal az ARAK narancssárga csapatát.
Az időjárás az idősebb korosztály versenye alatt alaposan ráijesztett a mezőnyre, de nagy szerencsére a csak vihar széle érte el a Regionális Atlétikai Központot. Az eredményhirdetésre csak pár perc csúszással került sor. Ebben Siskó Zsófia rúdugró országos bajnok és Tölgyesi Balázs olimpikon, országos csúcstartó is segédkezett.