Az Alba Regia Atlétikai Klub hivatalos oldala.
 

1 arany, 2 ezüst és 3 bronzéremmel gazdagodott az éremgyűjteményünk

2020.02.10. 14:48

A serdülők Országos Bajnokságáról 6 éremmel és rengeteg értékes döntős helyezéssel tértünk haza.

A 4×200m-es váltófutásban folytatódott a múlt hétvégén az újoncok által megkezdett kitűnő sorozat: a serdülő fiúk Kertész Torda, Kovács Zsombor, Trenka Ádám és Mészáros Balázs alkotta négyese is a dobogó tetején ünnepelhetett.

A leányok mezőnyében az ARAK 2 váltót is indított: a 2005-ös születésű Mészáros Luca, Bodnár Lili, Antal Hanga és Ritter Lola szoros versenyben a 2. helyen, a fiatalabb serdülőkből álló „B” váltó (Hujber Zsófi, Füki Anna, Palánkai Szonja, Langmár Kata) pedig az előkelő 5. helyen végzett a 17 váltót felvonultató erős mezőnyben!

Egyéni számokban Mészáros Luca végzett a legjobb helyen: a 60m-es sprint befutójában hajszállal a győztes mögött másodikként ért célba. A döntő másik ARAK-os résztvevője, Hujber Zsófi fiatalabb serdülőként mutatta meg, hogy jövőre számolni kell vele: - az ötödik helyezettel azonos idővel - 6. helyen futott át a célvonalon.

Mészáros Balázs 300 m-en, Trenka Ádám távolugrásban, Bodnár Lili pedig ötösugrásban állhatott fel a dobogóra. Bronzérmük kevés szerencsével fényesebben is csilloghatna.

Az atlétikai országos bajnokságok legnépesebb mezőnyében több komoly eredményt értek el az ARAK versenyzői. Kevéssel marad le a dobogóról, így 4. helyen végzett Antal Hanga távolugrásban, Trenka Ádám 300 m-en. A rövidebb sprintszámban Mészáros Balázsnak is csupán 0,02 mp hiányzott hozzá: végül a célfotó alapján 5. lett. Az ötösugró lányok 8-fős döntőjébe 4 fehérvári hölgy jutott be: Bodnár Lili bronzérme mellett Grabecz Hanna 5., Ritter Lola 6., Langmár Kata 7. helyen zárta a viadalt.

A számtalan egyéni csúcsot és remek helyezést elérő székesfehérvári atlétákat Babos Rita, Olasz Tamás és Borsányi Zoltán készítette fel a versenyekre.