Bronzérem az Országos Atlétikai Fesztiválon
 

Bronzérem az Országos Atlétikai Fesztiválon

2022.06.13. 15:09

A Magyar Atlétikai Szövetség június 10-én, első alkalommal rendezte meg a Kölyökből Atléta Program keretén belül, az Országos Atlétikai Fesztivált az U10 és U12 korosztály részére.

A szekszárdi megmérettetésre, a korábbi régiós fordulók győztesei kaptak meghívást, összesen tíz - tíz csapat korosztályonként. Az április 23-i kvalifikációs versenyen magabiztos győzelmet arató ARAK kék csapat képviselte a Közép Dunántúli Régiót az eseményen az U12 kategóriában. A fiatalok három váltóban - 8x50méter futás, 8x50méter szembe gátváltó, 8x600m - és két egyéni számban - kislabdahajítás és ötös ugrás - mérték össze tudásukat az ország legjobb korosztályos csapataival szemben. Az egyesületek 8 fős csapatokban álltak rajthoz, minden résztvevő valamennyi versenyszámot teljesítette. A végeredmény, a váltókban elért helyezések illetve az egyéni számokban a csapat átlageredménye alapján számolt helyezési pontok összeadásával került meghatározásra. A székesfehérvári atléta palánták végig kiegyensúlyozottan teljesítettek és valamennyi számban a mezőny első felében végeztek. A legkiemelkedőbb eredményt a 8x50méteres váltófutásban érték el, amit nagy csatában remek időeredménnyel nyertek meg. Összesítésben pedig a nagyon értékes harmadik helyet szerezték meg a Kazincbarcika és a Zalaegerszeg csapatai mögött.

A csapat tagjai: Árva Zalán, Farkas Zalán, Gyovai Gergő, Képli Zsanett, Molnár Zulejka, Szabó Niobé, Tóth Szabolcs, Zsédely Liza. Felkészítő edzők: Szabó Dániel és Skoumal Péter.