Egyéni csúccsal lett országos bajnok Mátó Sára
 

Egyéni csúccsal lett országos bajnok Mátó Sára

2021.02.22. 15:35

A fedett pályás seregszemlét a korábbi években rendszerint kihagyta az ARAK csillaga. Idén viszont 400 méter síkon indult és 53.84-es, a szabadtéri legjobbját is felülmúló eredménnyel diadalmaskodott. A 4x400 méteres női váltó ezüstérmes lett!

Az idei országos ranglista második helyéről várta a bajnoki rajtot az általában gáton remekelő fehérvári klasszis. Új egyéni csúcsával azonban borította a papírformát, és szoros versenyben, 2 századmásodperccel megelőzve az ezüstérmest, magyar bajnoki címet szerezett.

A mezőny erősségét jól tükrözi az is, hogy a negyedik helyezett is, az 54 másodperces határon belül ért célba. Ugyan ebben a számban startolt Enesei Rita is, aki szintén egyéni csúcsot futott. 58.33 másodperccel a tizenkettedik helyen végzett.
A másnapi 200 méteren a még junior korú Mohai Regina várhatta kedvező pozícióban az indítást. 24.68-as remek idővel a negyedik helyet érte el. Közvetlenül mögötte 24.71-el zárt az ötödik pozícióban Mátó Sára. A jó formában lévő lányok a 4x400 méteres váltóban is rajthoz álltak. Az Enesei Rita, Gombolai Nóra, Mátó Sára, Mohai Regina alkotta kvartett a dobogó második fokáig meg sem állt. A nők hármasugró mezőnyében a még csak ifjúsági korú Aubermann Olívia szerepelt kitűnően. Az első ugrásával biztosította magát a nyolcas döntőbe, ahol az utolsó ugrásával 11.45 centiméterig repült. Ez pedig az új egyéni csúcsa mellett az értékes hatodik helyet is jelentette számára.
A bajnokságon korábbi pozitív tesztje miatt még nem állhatott rajthoz Takács Boglárka. Az őszi sérülése miatt a téli szezont teljesen kihagyni kényszerült Szabó Dániel.