Éremeső az ÜCSB-n
 

Éremeső az ÜCSB-n

2020.10.05. 12:06

Az atléták Serdülő, Ifjúsági Ügyességi és Gátfutó csapatbajnokságán az házigazda ARAK-osok 8 arany, 7 ezüst és 3 bronzéremmel a legtöbb medált halmozták össze.

A versenyszezon nem lehet teljes a 13-15, illetve a 16-17 évesek ugró, gátfutó és dobó csapatainak versenyével. Több, mint 180 egység nevezéséből 26-ot, a vendéglátó székesfehérváriak állítottak rajthoz, melyből 18 alkalommal dobogóra is állhattak a hazai akadémisták! Az ifjúsági nők mérlege 7/7, azaz mind a hét csapat érmet nyert. Arannyal a nyakában zárt a 100 gát, a 400 gát, az ötösugró team Mohai Regina, Gombolai Nóra, Szabó Gréta, Gimesi Kata, Aubermann Olívia, Dobák Panna tagoknak köszönhetően.

A Zimmermann Lili, Zsigovics Panna és Nagy Nikolett alkotta dobócsapat mindegyik éremből nyert, kalapácsvetésben arany, diszkoszban ezüst, míg súlylökésben bronz jutott. A hetedik érem a távolugrók eredmény hirdetésében került a fehérváriak nyakába. E korosztálynak a férfi távolugrói sem érték be az első helynél rosszabb eredménnyel. Lakatos András, Blaumann Marcell, Bolla Gergő és Tatai Zalán egyéni csúcsokat ugorva lettek országos bajnokok. Ötösugrásban Bolla Gergő, Tatai Zalán és Csornai János ezüstérmes lett.


A serdülő lányoknál további három arany gazdagította az ARAK trófeáit. 80 gáton Bodnár Lili, Antal Hanga, Langmár Kata, Ritter Lola és Balogh Lilla, ötösugrásban ugyan ők, Grabecz Hannával kiegészülve nyertek nagyon szoros versenyben. Győzött a kalapácsvető lányok Homoki Szidónia, Potyondi Zsófia, Potyondi Eszter, Bodnár Emma Virág és Mergl Adél remeklésének. Az ifjúságiak eredményét lemásolták a serdülők, hiszen ők is ezüstöt nyertek diszkoszvetésben és bronzot súlylökésben. A távolugró lányok legjobb csapata a negyedik helyen zárt.
A serdülő fiúk három ezüsttel és egy bronzzal tették teljessé a hétvége éremszüretét.

Távol és magasugrásban, valamint 300 gáton lett második Trenka Ádám, Kerék Patrik, Fábián Gergely, Mészáros Balázs, Ferencz Barnabás, Kertész Torda, Balázsik Dávid, Ódor Balázs és Tatai Bulcsú. A kalapácsvetők negyedik, súlylökésben és diszkoszvetésben a hatodik helyen zártak.

Ismét jó versenyszervezőnek, de rossz vendéglátónak bizonyultak az ARAK-osok, hiszen nagyon sok érmet itthon tartottak!

(köszönjük a képeket Ambrus Lászlónak http://www.laszloambrus.com/ )