Négy arany, hét ezüst és öt bronzérem az újonc és serdülő OB-n
 

Négy arany, hét ezüst és öt bronzérem az újonc és serdülő OB-n

2020.09.22. 10:03

A 13-15 évesek tatabányai bajnokságon tizenhat alkalommal állt ARAK-os dobogón. A legmagasabb fokára Fülöp László kalapácsvetésben, Balázsik Dávid 300 méteren, Trenka Ádám távolugrásban és lányok 4x100 méteres váltója is felállhatott.

Több, mint ezer nevezés érkezett a legfiatalabbak atlétikai országos bajnokságára, melyhez az ARAK Up. Akadémia 85-el járult hozzá. A népes mezőny színvonalas versenyeket és jó eredményeket is hozott. Az első nap a legfiatalabb fiúk kalapácsvető mezőnyében hatalmas egyéni csúcsot ért el Fülöp László. 64,27 méteres dobásával, 8 méterrel utasította maga mögé a mezőnyt. Molnár Dániel üdvöskéje súlylökésben is dobókörbe állt, ahol bronzérmet szerzett.
A legfiatalabb fiúk mezőnyében egyedüliként futott Balázsik Dávid 40 másodpercen belül 300 méteren. Babos Rita tanítványa 600 méteren nagy hajrával ezüstöt nyert. A serdülők távolugrásában Trenka Ádám ugrotta a legnagyobbat. 6,30 méteres eredményével két centivel múlta felül a második helyezettet. Két ezüstérmet szerzett a serdülő Mészáros Balázs. 300 méteres síkon és gáton is remekelt Borsányi Zoltán sprintere, egyéni csúcs kellett mindkét számban a sikerhez.
Az ARAK negyedik aranyérméhez, a serdülő lányok 4x100 méteres váltójának győzelméhez kétség sem férhetett. 49,66-os bravúros idővel ért célba a Hujber Zsófia, Bodnár Lili, Mészáros Luca, Ritter Lola alkotta staféta. Az egyéni 100 méteres síkfutás döntőjének második és harmadik helyezettje is a váltó tagja volt. Hujber Zsófia és Mészáros Luca is futamgyőztesként jutott a döntőbe, ahol az idegek harcából ezúttal Hujber jött ki szerencsésebben. A kvartett felkészítője Borsányi Zoltán edző.
Két érmet nyert az újoncok között Bese Mirtill és Tatai Bulcsú is. Mindketten egy ezüstöt és egy bronzot. Bese a 300 méteren és 600 méteren, Tatai ötösugrásban és 80 gáton állhatott a dobogó második és harmadik fokára. Ráadásként Bese 80 gáton is döntőzött, hetedik lett. A lányok kalapácsvetésben született a hetedik ezüstérem, ami Bodnár Emmához fűződik, akinek a téli dobó OB második helyezése után, nyáron is sikerült megismételnie.
Az ötödik bronzérmet, de számára az elsőt, Kerék Patrik szerezte magasugrásban. A 172 centis egyéni csúcsot jelentő magasságon elsőre jutott át, így az ő nyakába kerülhetett a medál. Annak ellenére, hogy Fábián Gergely is átjutott ezen a magasságon, a kilencedik helyen zárt.
Éppen lemaradt a dobogóról Potyondi Zsófia kalapácsvetésben, negyedikként zárt.
A nagyon értékes ötödik helyet csípte el Trenka Ádám 100 méteren, Bodnár Lili ötösugrásban, Tatai Bulcsú távolugrásban, Homoki Szidónia kalapácsvetésben és diszkoszvetésben Fülöp László.
Hatodikként zárt Trenka Ádám ötösugrásban és Ritter Lola 300 méteres gátfutásban.
Nyolcadik helyen végzett Varga Botond 80 méteren és 300 méteren is, Antal Hanga 80 gáton, Ferencz Barnabás 300 gáton és Bodnár Emma diszkoszvetésben.

Az érmek és helyezések tekintetében az ARAK Up. Akadémia az egyik legsikeresebb egyesületként zárta a három napos bajnokságot!